Armand


19 september 2016

Vorige week schrokken we van het bericht dat Armand is gestorven. Hippe Gasten nam samen met Armand een liedje op voor hun cd Anders. We kozen samen met Herman (Armand) het lied “Anders” uit. Dit paste in alle opzichten het beste bij Hem.

We namen de zang op bij Daan in Anker Studio in zijn hometown Eindhoven. Een grote bos rood haar en een klein lijf stapt uit een busje. Bijzonder vriendelijk en meteen vol met leuke verhalen.

We hadden alles voorbereid en opgestuurd naar Armand maar híj dacht daar toch even anders over.

Zoveel talent gaat onvoorbereid gewoon op zijn gevoel af en zingt een coupletje en een bruggetje zonder blozen/blowen in. Nadat Daan het melodietje een paar keer had voorgezongen ging Armand voor de microfoon staan en zong het coupletje dapper in. “Zo en nu ist wel goed lijkt me” zei hij. Inderdaad met een beetje knippen en schuiven kwam het inderdaad best goed. Hij vroeg of hij binnen mocht roken en Daan en Jon maakten een fotootje samen met de legende.

Twee jaar later is Armand dood. We zijn trots dat hij bij ons op het cd’tje staat. Leuk dat we hem hebben leren kennen. Deze vredelievende welbespraakte protestzanger!

Bloemenkinders leg die Stiletto’s weg, vergeet die bloedige taferelen, want geuren en kleuren zijn de nieuwe wereldmacht, vechten gaat zo gauw vervelen. En zo is ’t maar net Herman van Loenhout.

Bekijk al het nieuws