De eerste Heer Van De Vergulde Glorie


20 december 2016

Ik ben Ad Grooten.
Toen Hippe Gasten mij de nieuwe plannen uiteen zetten, was ik meteen enthousiast. Een XXL-versie van de al jaren succesvolle, goed geoliede en dynamische kinderband… een meer volwassen aanpak… een vette folky sound… shows die zowel voor de ouders als hun kinderen geschikt zijn… Het spreekt mij aan!

Hippe Gasten is een band van frisse ideeën. Toen ze in een ver verleden zagen dat het gevaar bestond dat de jonge jeugd van nu, onder invloed van K3 en wat dies meer zij, uitsluitend nog ‘muziek uit een doosje’ tot zich nam, ontstond het idee van de Hippe Gasten. Échte muziek op échte instrumenten. De ware live-beleving met rasmuzikanten. Herrie met passie. En zo rocken Hippe Gasten er al jaren op los… ik weet zeker dat heel veel kinderen positief door Hippe Gasten zijn beïnvloed.

Kinderen moet je net zo serieus nemen als volwassenen. Als jezelf. Ik vind het tof dat ik als een van de Heeren Van De Vergulde Glorie een bijdrage mag leveren aan de vette shows die aanstaande zijn… Let’s do it! Let’s rock!

Ad Grooten

Ad Grooten stond aan de basis van de bekende folkband Pater Moeskroen. Hij maakte nog meer furore met zijn werk voor kinderen. Allereerst met zijn band Cowboy Billie Boem, later in tal van projecten voor de Efteling (o.a. Sprookjesboom de Musical), Toverland, Jetix, Veronica, Kinderen voor Kinderen etc. Op dit moment struint hij de theaters af met Mannen van Naam, met Paul van Loon en met zijn eigen programma De Sprookjeskoningin.

Bekijk al het nieuws