De derde Heer Van De Vergulde Glorie


19 januari 2017

Mijn naam is Johnny Rahaket, violist.

Ik werd gevraagd om deel te nemen aan Hippe Gasten en iets met 3 heren en folkmuziek en rockmuziek.Na wat googlen bleek ik enkele van deze gasten goed te kennen en mijn interesse werd geprikkeld. Het lijkt me hartstikke leuk om met deze enthousiaste bende aan de slag te gaan op het podium.
Vooral de samenkomst van een gezelschap dat in eerste instantie niet meteen voor de hand ligt maakt het voor mij extra leuk.
Ik heb veel zin om mijn viool hier te laten spreken!

Johnny Rahaket studeerde viool aan de Staatliche Hochschule für Musik in Keulen en aan het Utrechts Conservatorium. Ontroert zijn publiek graag met muziek van de buurman waar hij liever niet naast zou wonen. Is zeer geïnteresseerd in hoe minderheden waar ook ter wereld zich muzikaal uitdrukken.
Was concertmeester van het Riciotti ensemble. Speelde bij het Internationaal Danstheater. Bij het Bewegingstheater Amsterdam. Heeft zijn eigen wereldmuziek ensemble R-chestra.
Maakte tournees naar onder andere India, China, de Sovjet Unie, Friesland, Irak, de Verenigde Staten, de Nederlandse Antillen, Limburg en Bosnië.

Bekijk al het nieuws