Hippe Gasten & De Heeren van de Vergulde Glorie

Hippe Gasten & De Heeren van de Vergulde Glorie
Hippe Gasten gaat een reeks feel good middagshows doen. Samen met De Heeren van de Vergulde Glorie spelen we een programma met gezelligheid en saamhorigheid als ingrediënten. Het plezier van muziek maken staat voorop, want dat is wat deze drie doorgewinterde artiesten uitstralen. In het leven van De Heeren heeft de muziek altijd centraal gestaan. Dat maakt het zo gaaf om juist met hen de bühne te betreden.

Liedjes als verbinding tussen jong en oud
De nummers schreven we samen met diverse vrienden van Hippe Gasten. Het zijn liedjes waarbij leeftijd geen rol speelt. Het publiek bestaat immers uit jonge en oude mensen en dat geldt ook voor de line up. Muziek is wat ons samenbrengt, ongeacht hoe oud je bent. De teksten gaan over vriendschap, vrijheid en het met open armen in de wereld staan. Momentjes van hoop in roerige tijden waar wederzijdse acceptatie soms ver te zoeken is.

Speel een nummer met ons mee
Onze nummers zijn heel geschikt voor jeugdige muzikanten. We geven plaatselijke muziekverenigingen/muziekscholen/drumbands de kans om tijdens onze show mee te spelen. Enkele geselecteerde kinderen krijgen vooraf een nummer toegestuurd om in te studeren. Optreden voor echt publiek met door de wol geverfde bandleden is fun en leerzaam tegelijk.

Folky rocksound met een positief karakter
De energie van Hippe Gasten wordt gekoppeld aan de jarenlange ervaring en de doorleefde stemmen van de Heeren van de Vergulde Glorie. Een breed scala aan instrumenten komt voorbij: mandoline, banjo, viool, doedelzak, saxofoon, tinwhistle, mondharmonica en trekorgel. Dit geeft de liedjes – die een authentiek, positief karakter hebben – een eigen, folky rocksound.

Met zijn allen het podium op!
Wij kunnen bijna niet wachten tot de eerste show begint! Hippe Gasten & de Vergulde Glorie staan aan de vooravond van een mooi avontuur. Het podium op… lekker knallen! Met elkaar muziek maken is het mooiste wat er is. We hopen jullie allemaal te zien op de festivals, clubs en feesten waar we geboekt zijn.

Hippe Gasten:
Jon van den Elsen (leadzang)
Soon (gitaar)
Maurice Cramer (toetsen)
Richard Wallenburg (basgitaar)
Björn van den Boom (drums)

De Heeren van de Vergulde Glorie:
Ad Grooten (banjo, mandoline, tinwhistle, gitaar)
Jan de Ligt (sax)
Johnny Rahaket (viool)